terug naar vorige pagina

Ritueel Begeleiders

Als Ritueel Begeleider ben je inzetbaar bij vele verschillende momenten en gebeurtenissen in het leven van anderen. Vanuit mijn samenwerkingen zie ik dan ook veel mooie verschillende variaties in het uitoefenen van dit beroep. Veel verschillen, maar allemaal hebben ze één ding gemeen: een Ritueel Begeleider is er voor de ander, in welke situatie dan ook.

Bij het werk van een Ritueel Begeleider denken we vaak aan de rouwbeleving rondom een overlijden, maar rouwen staat voor zoveel meer dan dit. Als Ritueel Begeleider neem je de ander bij de hand en geef je vorm aan het transformatieproces. Zoals gezegd bij verlies, maar ook bij het vieren van gebeurtenissen in het leven.  Een geboorte, een huwelijk, een verhuizing, etc.

Allemaal gebeurtenissen die als een anker een moment markeren in de tijdslijn van het leven.

Wat kan Liefs van Hilde hierin voor jou betekenen?
Het moment waarbij jij als Ritueel Begeleider gevraagd wordt om vorm te geven aan een transformatie, is het moment dat men het verhaal met jou gaat delen waarbij de wensen en het doel besproken wordt. Het anker op de tijdslijn gaat gelegd worden.

Naast woorden geven aan situaties is het tastbaar maken van de transformatie iets wat kracht geeft. Dit hoeft niet groots te zijn, misschien juist niet. Een klein houvast dat de mens later herinnert aan dat anker moment waar jullie samen aan hebben gewerkt. Zo geef jij als Ritueel Begeleider handvatten voor de toekomst van de mensen die je hebt mogen begeleiden.

Welke artikelen passen hierbij?
Binnen mijn eigen collecties en de merken die ik vertegenwoordig is er een groot scala aan mogelijkheden passend bij vele rituelen. Ik denk graag met je mee bij het samenstellen en vormgeven. Samen gaan we op zoek naar een passend symboliek, waarbij ik zeker ook buiten mijn eigen collecties met je meedenk en adviseer.

terug naar vorige pagina

terug naar boven

deel dit bericht

Volg LiefsvanHilde

Open chat
1
Hoi,
kan ik je ergens mee helpen?
Voel je vrij om mij een vraag te stellen.

Dankjewel,
Handelshuis SAM